Cu creșterea alarmantă a numărului de persoane care dezvoltă alergii în ultimii ani, este important să înțelegem mai bine reacțiile alimentare la copii. Aceste reacții pot fi de natură alergică, intoleranțe sau pot indica sindromul de alergie orală.
În acest articol, vom explora diferențele dintre aceste condiții și cum să recunoaștem simptomele asociate.
Sumar
Alergii Alimentare la Copii
Alergiile alimentare la copii sunt tot mai frecvente, cu unele alimente care sunt mai predispuse să provoace reacții alergice decât altele. Printre cele mai comune alergene alimentare la copii se numără ouăle, laptele, arahidele, soia, nucile, peștele și grâul. Dacă vrei să afli mai multe despre alergia la proteina laptelui de vacă dă click aici: https://www.kilostopjunior.ro/alergia-la-proteina-laptelui-de-vaca-la-copii-simptome-diagnostic-si-tratament/).
Simptomele alergiilor alimentare pot varia de la ușoare până la severe și pot include secreții nazale apoase, dificultăți respiratorii, tuse, vărsături, urticarie și chiar anafilaxie, o reacție alergică gravă care pune în pericol viața.
Intoleranțe Alimentare
Intoleranțele alimentare sunt diferite de alergii și pot fi mai frecvente decât se credea. De exemplu, intoleranța la lactoză este o incapacitate de a digera zahărul din lapte și poate provoca simptome precum balonare, dureri abdominale, diaree și greață. Pentru a afla ce e intoleranța la gluten dă click aici: (https://www.kilostopjunior.ro/17589-2/. Este important să recunoaștem diferența între intoleranțe și alergii alimentare, deoarece acestea implică mecanisme diferite în corp.
Sindromul de Alergie Orală
Unele simptome apărute după consumul anumitor alimente nu indică neapărat o alergie alimentară, ci pot fi asociate cu sindromul de alergie orală. Acest sindrom se manifestă prin mâncărime în gură și gât după consumul de fructe sau legume crude și este cauzat de o reacție la polen, nu la alimentele în sine. Persoanele care prezintă aceste simptome pot fi sensibilizate la unul sau mai multe tipuri de polen.
Cum să Recunoaștem și să Gestionăm Reacțiile Alimentare la Copii
Este important să fim conștienți de simptomele și mecanismele diferite ale reacțiilor alimentare la copii pentru a putea gestiona corect situațiile. Dacă sunteți părintele unui copil care se confruntă cu alergii sau intoleranțe alimentare, căutați ajutor specializat. O consultație de nutriție vă poate oferi soluții personalizate și sprijin pentru a asigura o alimentație sănătoasă pentru micuțul dumneavoastră.
Programează acum o consultație pentru a primi îndrumare și suport adecvat: https://www.kilostopjunior.ro/oferta-zilei/
Impreuna crestem o generatie supla si sanatoasa!